Ali je tudi v vas kaj podjetniškega duha? Pridite na »FERFL« in se prepričajte.

Socialno podjetništvo logoV teh negotovih časih zaposlovanja bi moral imeti vsak  vnaprej pripravljeno  rezervno varianto, ki ga bo popeljala novim delovnim izzivom naproti. Velikokrat pa nas že želja po nečem novem popelje na pot raziskovanja in to kljub temu, da smo trenutno še v varnem naročju služb.

Če pa smo v fazi iskanja novih delovnih priložnosti, je pravi čas, da raziščemo, če se v nas skriva tudi kaj podjetniškega duha. In, če bi bili oboroženi z novim znanjem in idejami pripravljeni ustanoviti svoje lastno, družbeno odgovorno podjetje.

Od oktobra do decembra 2014, se bo odvijal zelo zanimiv program, ki bo vse zainteresirane učil, kako v sebi prebuditi podjetnika. Priznani strokovnjaki vas bodo učili vseh potrebnih osnov podjetništva, kar vam bo po končanem usposabljanju mogoče dalo dodatnega zagona za odprtje svojega lastnega, družbeno koristnega podjetja.

Če že imate idejo, pa ne veste, kako bi jo oživili, če jo še nimate, pa bi jo želeli razviti, ali pa, če razmišljate, da bi bili v prihodnosti sam svoj upravljalec zasluženega denarja in časa, vas vabim, da se udeležite in učite v okviru  programa »FERFL«.

PROGRAM FERFL, ki je za udeležence BREZPLAČEN, bo potekal v naslednjih sklopih:

  1. Lahko sodelujete že na natečaju, ki je odprt od 6. oktobra do 2. novembra.  Tisti, ki bodo sodelovali s svojo idejo s temami, ki bodo imele prednost, dobijo dodatne točke. Če ideje še nimate tudi nič narobe, ker jo lahko dobite na startup vikendu.
  2. Obiščite nas v čim večjem številu na START UP VIKENDU, ki bo potekal od 24. do 26. oktobra 2014, v prostorih Ferfla, Linhartova 13, Ljubljana. Takrat bo dovolj časa, da boste spoznali, ali se v vas skriva žilica, ki vas bo vodila na pot samostojnosti. Prijavite se lahko do 21.10.2014 TUKAJ.
  3. Šola podjetništva za šest zmagovalnih družbeno koristnih podjetniških idej, od 13. novembra do 9. decembra.
  4. Nagrada za najboljše: Zagon podjetja in delovanje v okviru socialnega podjetniškega inkubatorja, za obdobje 3-mesecev.

Predhodna osnova vsakega podjetništva je spoznanje koliko smo pri tem, kar bi želeli delati samozavestni, prepričani v svoje sposobnosti, svoje znanje, ali smo dovolj motivirani, da naredimo prvi korak v znano ali neznano. Vedite pa, da, kjer je volja se najde tudi pot. Jo bomo iskali skupaj. Celoten seznam predavateljev in mentorjev bo objavljen naknadno.

Osebno bom svoje znanje prispevala  prav na področju motiviranja, ugotavljanja kaj vas veseli, koliko je v vas tega podjetniškega duha, in kako si ga pridobiti.

Pridite na startup vikend od 24. do 26. oktobra 2014 in se prepričajte, kaj se skriva v vas,  pa tega še ne veste. Nato pa si srčno želim, da se vidimo tudi v šoli podjetništva.

Program Ferfl, ki je namenjen spodbujanju podjetniških idej z družbenim učinkom, izvajajo Javni zavod Cene Štupar – Center za izobraževanje Ljubljana, Zavod Uspešen podjetnik in Javna agencije Republike Slovenije za spodbujanje podjetništva, inovativnosti, razvoja, investicij in turizma (SPIRIT).

Celotno dogajanje poglejte na www.ferfl.si in stisnite lajk na www.facebook.com/ferflCILJ