Ne sprašujte vaših zaposlenih, ali si želijo delati od doma, ali iz svoje pisarne

Ne sprašujte vaših zaposlenih, ali si želijo delati od doma, ali iz svoje pisarne

Ker bo odgovor v večini primerov…. DA, želim delati od doma. Ali je to dobro? NE,  ni dobro. To bi bilo tako, kot je rekel že Henry Ford: »Če bi vprašal ljudi kaj si želijo, bi rekli hitrejšega konja in tako nikoli ne bi razvil avtomobila«.

Ljudje se radi skrivamo v svojih luknjicah, tam se počutimo varne, zaščitene. Ali nam to pomaga v času, ko se zadeve spreminjajo iz dneva v dan? Prav nič. Ali nam to pomaga, ko imamo sami s seboj izzive, ko čutimo, da bi bilo dobro, da bi kaj spremenili, pa ne upamo. Zakaj tako delujemo, ko smo sami? Ker nimamo nekoga, ki bi nas bodril, ki bi nas spodbujal. Na delovnem mestu v interakciji z drugimi je vse lažje. Takrat se nam porodi veliko več idej, dobrih zamisli, takrat se krešejo mnenja, in to je dobro. Doma delamo vse bolj rutinsko.

Ne sprašujte ljudi, ali  si želijo izobraževanja od doma

Ker bo tudi tukaj zaradi istih razlogov odgovor podoben. Ni dobro, če je vse nekje v oblaku, ker tam tudi ostane. Ko gremo na delavnice, seminarje tečaje srečamo ljudi, si z njimi delimo svoje mnenje, razmišljanje, navezujemo stike, se nam utrne marsikatera ideja. Ljudje smo družabna bitja, potrebujemo drug drugega.

Kreativnost, inovativnost se nam poraja pod tušem

Vendar  idejo odplakne voda, če jo ne delimo z drugimi. Vse kar imamo, se ni spomnil samo en človek. Najprej je bila ideja, ki jo je nekdo nato deli z drugim. In en strokovnjak je dodal svoj lonček znanja, drug strokovnjak svoj lonček znanja. In tako smo v dolgih tisočletjih zaradi sodelovanja prispeli do 21. stoletja. Danes, tukaj in zdaj,  pa nam dominirajo stroji.

Kako daleč bo predaleč

Ker nam rutinsko delo dejansko vse bolj prevzemajo stroji, je prav zaradi tega dobro, da skupaj, v timu razmišljamo, kako ustvariti nekaj novega ali  izboljšati tisto, kar že obstaja. Tega rutinski stroji še ne morejo. Rezultati so seveda hitrejši in boljši, če jih dosegamo ob pomoči drug drugega. Stroji lahko delajo v zaprtih, ograjenih prostorih. Mi ljudje pa rabimo iskrenje, ki se ga doseže samo v povezavi in navezavi z drugimi.

V današnjem času potrebujemo kreativnost še bolj, kot smo jo do sedaj. Vendar jo določene situacije upočasnijo, ali pa jo celo izničijo. In delo od doma nam že povzroča to, da smo doma manj kreativni, ustvarjalni, kot smo na svojih siceršnjih delovnih mestih. Doma se nam dogaja, da imamo zasidrane neke načine delovanja. Če delamo v kuhinji,  imamo zasidrano razmišljanje, da tam pač kuhamo, zato v kuhinji kar naprej razmišljamo o hrani. V spalnici vemo, da tam spimo, zato tudi tam nismo ravno produktivni in kreativni pri delu, tam smo bolj zaspani. V dnevni sobi bolj počivamo, zato tudi to ni ravno prostor za delo.  V pisarni pa vemo, da je to to prostor za ustvarjanje, in nam že to podzavestno pomaga pri višanju produktivnosti in kreativnosti.

Kateri so ubijalci  kreativnosti, ki so še posebej močni takrat, ko smo sami, torej doma

  • Strah: za štirimi stenami ga je več, kot če strah delimo z drugimi. Če smo z drugimi, se ta strah hitreje razblini.
  • Kriticizem: za štirimi stenami vidimo velikokrat vse bolj črno belo. Zato pojdimo med sodelavce, ker nas bodo optimisti  povlekli na varno stran.
  • Pritiski: velikokrat smo v raznih stiskah. Vendar je ta stiska manjša, če problem rešujeva dva, v timu, kot, če ga rešujem sama doma.
  • Rutina: doma smo večkrat sami žrtve nekih rutinskih opravil, ki pa s kreativnostjo nimajo prav nič. Če smo med sodelavci, se že zaradi tega, ker se med seboj mešajo različne rutine bolj ustvarjalni.
  • Pesimizem: ko smo sami, se nam hitreje začne oglašati notranji glas…saj mi ne bo uspelo, ni vredno truda. Če smo med sodelavci, se vedno najde kdo, ki nam doda malo energije, goriva, pospeška.
  • Apatija:  če smo samo doma, čez čas postajamo vse bolj apatični. Vse bolj nam je vseeno kdaj vstanemo, kako smo oblečeni, koliko časa delamo ali ne delamo. Postane nam vseeno ali dosegamo ali ne dosegamo rezultate.

Ali je dobro kljub vsemu zaposlenim omogočiti,  da delajo od doma?

Da, v kolikor je seveda to mogoče. Vendar naj bo tega dela od doma manjši del. Toliko, da si napolnijo baterije, da si po svoje organizirajo delo. Potem pa naj pridejo ponovno med sodelavce, med vodje, med iskrenje idej. 

Srečno pri iskanju ravnovesja, Nives Fortunat Šircelj, Zavod ZAPOSLISE

Delite to objavo